Tjäna pengar på din osjälviskhet!

Jag har sent om sider fått mitt andra brev hit till Masthugget, och så länge de inte är fler finns det ju inget som hindrar att jag skriver om dem med tröttande detaljrikedom här på bloggen.

Förra försändelsen visade sig tyvärr vara avsänd av mammons matadorer (eller företagarna på Masthugget, som de ibland föredrar att kalla sig) och innehöll bara några blad med direktreklam.

Innehållet i det här utskicket verkar betydligt mer substantiellt: en bunt av något som ser ut som en blandning av aktiebrev och checkar, ett intryck som för övrigt förstärks av att det svindelframkallande beloppet 86.000.000 står tryckt med stora bokstäver tvärs över dem. Överst på varje lapp står det: ”David, aktivera det här och/eller något av de andra lottnumren så gör du en god insats!”

Jag har alltså en unik chans att vinna miljonbelopp — samtidigt som jag gör en ”god insats”! Otroligt. En rusande häxbrygd av osjälviskhet och snöd vinningslystnad omtöcknar för ett ögonblick mina sinnen. Mina ekonomiska bekymmer ska snart vara till ända — och samtidigt hjälper jag de två gulliga barn och den inte mindre gulliga panda som pryder de tre postkodslotterna. Eller rättare sagt de organisationer de representerar: Barncancerfonden, Rädda Barnen och Världsnaturfonden.

Jag lutar mig tankfullt tillbaka i stolen och brer ut lotterna i solfjäderformation på köksbordet. Pandan lutar sig mot en trädstam och kastar en fuktig och vädjande blick mot mig. Ett hårlöst barn lutar sig mot en bildäcksgunga och ler ”tappert” — vad väntar jag på egentligen? Jag räddar regnskogen — hjälper cancersjuka barn till ”ett gott liv” (som det står på lotten) — undsätter de Rädda Barnen — och har samtidigt chans att bli obscent rik ! Kan det bli bättre?

En gång på åttiotalet arrangerade man ett ideellt jippo av liknande art som jag genast kommer att tänka på: ”ARTISTTRAVET MOT NARKOTIKA” — det oväntade mötet mellan kapplöppningshästar, avdankade kändisar och narkotikabekämpning på ett dissektionsbord.

Är det bara jag som finner något en aning anstötligt med den här typen av aktiviteter som samtidigt försöker vädja till våra högsta och det lägsta instinkter? Borde man inte kunna göra en ”god insats” utan att ha summan 86.000.000 för att stimulera sin salivproduktion?

Fast det är klart … varför inte renodla konceptet ytterligare — och försöka få utlopp för ännu dunklare drifter under altruismens täckmantel? Här är några anspråkslösa förslag:

SPARKA EN HUND FÖR VÄRLDSFREDEN!

PROSTITUERADE MOT SKELETTCANCER!

HJÄLP BRASILIENS GATUBARN — PINKA I SWIMMINGPOOLEN!

Hugande entreprenörer får gärna HELT KOSTNADSFRITT utnyttja ovanstående idéer. TVEKA INTE! SÄTT IGÅNG IDAG!

Annonser

3 svar to “Tjäna pengar på din osjälviskhet!”

 1. Martin R Says:

  SOLIDARITET MED BURMAS OPIUMBÖNDER

  FÖRSÖRJ EN LITAUISK HÅLLPOJKE

 2. A.R.Yngve Says:

  Tveksamma solidaritetskampanjer:

  VISA ATT DU ÄLSKAR DJUREN – STÖD TIDELAGSFÖRBUNDETS KAMPANJ MOT PLÅGSAMMA DJURFÖRSÖK!

  BLI RIK I ANDEN OCH I PLÅNBOKEN – INVESTERA I BISTÅNDSPROJEKTET ”KASINO HALLELUJA” I NIGERIA!

  SVÄLTANDE BÖRSMÄKLARE BEHÖVER DIN HJÄLP

 3. David L. Says:

  FONTANELLSEX FÖR KUNGAHUSET
  (oj, det blev visst en värre perversion i det senare ledet)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: