Julrapport från en skurhink

Det är annandag jul och jag har harvat klart för dagen vid min översättning. Jag tog ledigt på själva julafton, men igår var jag i selen igen — arbetsmoralen verkar onekligen ha fått ansikte. De senaste månaderna har jag sysslat med 1 st. serie. 1 st. serietidning, och 2 st. böcker som ska överflyttas till någotsånär begriplig svenska och helst inte innehålla svordomen ”knullbrallan” — faktum är att jag dagen efter att jag var klar med den första översättningen satte mig vid tangentbordet och kickstartade nästa bok. Det tror jag aldrig har hänt tidigare, men nu fanns det ingen annan utväg.

Jag kände mig som Philip K Dick, som har berättat om hur han brukade avsluta en av sina dystopiskt rinkebygrå framtidsskildningar, skriva ”THE END”, dra pappret ur valsen, skruva i ett nytt, hacka ner ”CHAPTER ONE” och handlöst kasta sig in i en ny roman (många Dickromaner kan också läsas på samma sätt — som en större, sammanhängande text). Fast PKD hade möjligen en viss hjälp av amfetamin när han utförde sina olympiska prestationer — själv skulle jag fortfarande klara en dopingkontroll.

Som julfirande betraktat lämnar det ju en del i övrigt att önska, men saken är den att jag inte har någon lägenhet, och nu kämpar jag som ett djur för att ha mängder av kontanter att lösa mina bostadsproblem med under 2007. Jag kan ju för övrigt passa på att införa en smärre annons även här på bloggen:

Excentrisk äldre herre söker …

lägenhet i Göteborgsområdet (äv. andra hand). Deposition el. kvartalshyra erlägges glatt. Är rik som Krösus (rubriken borde kanske ha varit ”generös äldre herre …” — men det ger på något vis helt felaktiga associationer). Kan tillträda täml. omgående. Helst omöblerat — och helst minst ett års uthyrning. Gärn. längre. Goda vitsord finnes (kontakta Kal å Osborn). Sv. t. sign. ”Hoppfull i livets höst” — nej vänta, jag menar nog till min mail: davidnessle@yahoo.com.

Ja, för att återvända till det s k ”ämnet” jobbar jag i alla fall som en … som en … ja, nästan som en vanlig lönearbetare, med påföljd att jag är helt förbi av trötthet. Hur orkar folk? (Fast om sanningen ska fram har jag för tillfället avskaffat helgerna och jobbar sju dagar i veckan — det bidrar kanske till att jag börjar se ut som en vissnad krokus.)

I alla fall — EN SYNNERLIGEN FÖRSENAD JUL OCH ETT UTOMORDENTLIGT GOTT NYTT ÅR TILLÖNSKAS VÅR VÄLARTADE LÄSEKRETS!

8 svar to “Julrapport från en skurhink”

 1. Johan Says:

  Detsamma.

  //JJ

 2. Martin Rundkvist Says:

  Goj lud själv! Men har inte du en frejdig fruga som kan försörja dig?

 3. Dan Says:

  På tiden att ni kulturarbetare lär er knega som vanligt folk … (PS. Bränner av Big Clock, Night Editor och Miami Blues till dig + åtta första episoderna av animen Death Note. Ville du ha mer skön noir? Kan jag gå loss i mina mörkaste skrymslen av tokbra eller i alla fall helt okej rullar?)

 4. Johan W Says:

  Hahahaaaaa! Välkommen till den UNDERBARA och FRUKTANSVÄRDA plats som kallas PRODUKTIVITET. En värld av sömnproblem och mörka ringar under ögonen och välfyllda plånböcker. Kom ta min hand. Var inte rädd för sotarn. Du kan stämpla ut när du vill men aldrig lämna. Såatteeee…

 5. David Says:

  Martin R: Det är min smärtsamma plikt att jag varken har fruga eller stuga numera.

  Dan: Vad menar du? laddar du ner film? Och bränner? — sexton gastar på död mans kista — Hej och hå för en skiva med ROM … Long Play John Silver … Och så vidare …

  Johan W: Jo, jag ska genast börja gå på möten i Workaholics Anonymous — vi kan väl grunda Masthugget/Majorna-filialen nu genast …

 6. Robert K Huselius Says:

  Har också mången gång grunnat på hur folk orkar med tunga heltidsarbeten egentligen, har själv ännu bara haft sådana i korta perioder (är ett barn av 90-talskrisen och bor i nerläggningsmisärbygd, började plugga för att jag ej kunde få jobb o.s.v.). Svaret är väl att de offrar fritidsintressen. Mitt eget mål är att införa sex timmars arbetsdag på individuell nivå. Har hellre tid än pengar.

 7. jacob Says:

  men förfan. god jul själv då, gamle excentriske man.

 8. MellanPorku Says:

  Lycka till med att hitta en lya! önskar Porky. Som har motsatt problem: inget jobb men väl ett hem. Krokusögen får man för övrigt mest av mentala utsugarjobb, dvs. när man måste prestera X antal tecken per dag under onjutbara omständigheter år ut och år in. Tacka vet jag i så fall arbetslösheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: