Undan för ess!

gatesmug.jpg

Den här unga förmågan har just huggits av polisen i New Mexico för en trafikförseelse. Det rörde sig om fortkörning och inte — som man skulle kunna tro — att han var för ung för att framföra motorfordon. Faktum är att han tjugotvå år gammal på den här bilden. Och tro det den som vill men han driver redan ett litet mjukvaruföretag med mer än tio anställda. ”Microsoft” kallar han det. I sina försök att imponera på tjejerna har han sagt att han ska tjäna hundra miljoner dollar på firman — minst. Tjejerna har förmodligen tittat på honom och tänkt ”Yeah, right!” Men han har redan skrivit ihop en version av Basic som går att köra med extremt lite arbetsminne, och snart kommer han att ha gamat åt sig ett skönt operativsystem som han kallar för ”MS-DOS”, så vi får väl se vad framtiden bär i sitt sköte …

Annonser

7 svar to “Undan för ess!”

 1. Martin R Says:

  Grabben ser rätt nöjd med att ha gjort bus.

 2. molle Says:

  Alltså: oavsett hur många miljarder karln är god för kan det aldrig kompensera för den flyende hakan. Du har säkert koll på vilka karaktärsdrag en sån signalerar, David, o kännare av de mest bisarra fakta, men estetiken måste ha sitt om det så ska kosta miljarder.

  (Detta meddelas enkom för den händelse att nån miljardär med flyende haka plötsligt skulle dyka upp och vilja köpa loss mig ur min nuvarande livssituation. Då kan jag enkelt ge besked genom att hänvisa honom, eller för all del henne, till din blogg.)

 3. jacob Says:

  snyggt foto, han ser ju helt happening ut. använder microsoft den som pressbild nu eller?

 4. ban~ken Says:

  Hot dog. Jumping frog. Albaquerque.

 5. Mia Says:

  Har alltid tyckt att han påminner lite om Luke Skywalker på den bilden.

 6. Slubbo Says:

  Klassiskt jag-är-(snart)-rik-och-behöver-inte-följa-de-lagar-jag-inte-gillar-flin.

 7. Ahrvid Says:

  Jag har alltså träffat och intervjuat Bill Gates. Han lär – men det märkte jag aldrig – vara lätt autistisk eller aspbergisk. När han blir riktigt exhalterad och skall hacka kod sitter han och gungar fram och tillbaka, borta för världen. Och han kan inte prata ordentligt (han säger t ex ”wordprosser” (istf word processor).
  Men faktum är att William H Gates III en gång var en riktigt bra hackare. Hans företags ursprungliga MS Basic ansågs vara en riktig prestation, då den kunde klämmas in på enbart 4K! MS-DOS köpte Microsoft från ett litet källarföretag, och det hette från början QDOS (Quick and Dirty OS), och MS pillade litet på det och sålde in det till IBM och deras nya PC. Sedan var deras lycka gjord.
  Jag tycker att Microsoft var en bra och innovativ firma fram till ca mitten av 90-talet. Sedan blev man Onda. Någonstans då gorde man Windows 95/98 så där, vilket är den sista VETTIGA Windows-versionen. Sedan fick man storhetsvansinne och bestämde sig för att ta över Internet genom att knäcka Netscape. Efter denna period har MS inte producerat något vettigt, utan bara producerat junk i elefantiasisstorlek och försökt låsa in användarna och utnyttja sin närmast-monopol-ställning. (Och Microsofts tabbar i att tillåta t ex att inkommande E-post kan ha exekverbar kod osv, har gjort nätet vidöppet för virus och skit. Närmast kriminellt ansvarslöst!)
  Få kan idag säga att man verkligen gillar MS’ produkter. Man kör dem för att man måste och det knappt finns något annat. Det är långt ifrån den där lille killen som en gång satt och hackade ihop en väldigt smart och kompakt Basic.

  –Ahrvid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: