The Kristet Webbutseende

jesus1lights.gif71.gifjesus1lights.gif

jesusrocks2_anim.gif

Hi-diddly-ho, neighborinos! Animerade giffar och kristen kitsch = sant! Jag skulle kunna lägga upp vid pass trettio exempel för att styrka min tes, men eftersom jag inte vill att era datorer ska sega ner sig alldeles av kärleksbudskapet får jag nöja mig med ett litet axplock av kvällens fynd …

joy78.gif

angel30.gifjudaism11.gifangel30.gif

Äsch … jag kan inte låta bli att köra killen med terylenbyxorna och den något ostyriga överkroppen också:

praisehimthisone.gif

Okej … nu går väl era webbläsare på knäna — och jag utgår ifrån att ni har blivit

christian.gifradically.gifchristian.gif

spinantisin.gifbible1.gif

26 svar to “The Kristet Webbutseende”

 1. Johan Says:

  Åh. Så alldeles fantastiskt stiligt. Och så alldeles fantastiskt … 1998?

  //JJ

 2. isabelle Says:

  Ha ha! Fabulöst. Internet öppnar verkligen upp möjligheter för effektivare budskapsspridning. Tillexempel så kommer det alltid upp hardcorekristna reklambanners när man skriver något ord som kan relateras till något bibliskt i ett inlägg på bloggen.

 3. Åka Says:

  Obetalbart!

  /åka

 4. Martin R Says:

  Underbart! Jag gillar Moses. Han ser ut att säga ”Ingenting här… och ingenting här!”

 5. jacob Says:

  jag fick just en kuslig vision av vad ”evigheten” egentligen betyder…

 6. Josef Boberg Says:

  Hejsan,

  Kristus är kanske helt enkelt ofattbart INTELLIGENT elektromagnetisk Plasma – som Wi ALLA bokstavligt talat vilar uti – och som Wi ALLA till mer än 99,9 % består av på atomär nivå. Men – tyvärr – så har Wi ALLA glömt bort det som Wi ALDRIG riktigt riktigt kan glömma bort – i mitt Perspektiv sett…
  http://video.google.com/videoplay?docid=4773590301316220374

  Ha det…
  vännen Josef

 7. zoot Says:

  Om man kunde ta till vara energin som Josef Boberg använder till sitt …upplysningsarbete?, så skulle energikrisen vara ett minne blott. Bra jobbat!

 8. J-h:n Says:

  När jag surfade runt inför senaste Italienresan i våras märkte jag ett liknande fenomen bland de italienska hemsidorna. Förbluffande många var nedtyngda intill bristningsgränsen av kitschiga animationer, ej sällan i glad förening med trasiga länkar och allmänt bristande basal funktionalitet. Nå, katolicism och en förkärlek för pyntande har ju alltid gått hand i hand. Och då var jag ändå bara inne på vanliga hotell- och turistsajter. Undrar hur de italienska kyrkornas hemsidor kan se ut.

 9. andreasviklund Says:

  Åh, fyrdubbla mängden så blir det nästan som den genomsnittliga MySpace-sidan! Som Geocities på sena 90-talet all over again – nu med lite musik gömt bland epilepsi-generatorerna!

  Men i ärlighetens namn, jag har sett mycket värre saker. Och temat Andreas04 här på WordPress.com bevisar ju att det faktiskt är fullt möjligt att använda GIF-animationer på ett respektfullt och diskret sätt. Bara man har den rätta tron, och erkänner sina gamla synder… ;)

 10. wee1 Says:

  Som gammal gymnasist i Gävle på nittiotalet kommer jag osökt att tänka på Sune H. när jag läser kommentaren från Josef ovan. Sune var en UFO…”entusiast” som hade som hobby att föreläsa för gymnasister att utomjordingarna redan var här, samt skriva insändare till dagspressen – ibland med sin agenda, men oftast bara med någon manisk ordvits på något som tidigare sagts i insändarsidan. Legenden säger att han var hemmahörande i Sundsvall, men hans insändare nådde såväl Nerikes Allehanda som Gefle Dagblad, Västerbottenskuriren, samt kvällspress och drakar.

  Det var både sorgligt och lite, lite komiskt. Astronomföreningen och Naturvetenskapliga föreningen turades om att bjuda in honom att föreläsa – han behandlades alltid med respekt, men sanningen var ju att han var där för att fnissas åt i smyg. Om han inte hade haft så obehagliga övermänniskoåsikter hade jag tyckt synd om honom.

  Hur som helst – jag måste erkänna att att jag föredrar alla vanliga galningar framför galningar med ett frälsningsuppdrag. Jag får alltid lite ont i magen när jag ser dem.

  Hur hittade Josef hit? Googlade han Jesus-gifar? Jag anbefaller foliehatt på tills det blåses faran över.

 11. Josef Boberg Says:

  Hejsan,

  Undrar om det är någon mer än jag som VET – att det Wi säger om andra – det säger Wi också om oss själva – och inte så sällan minst lika mycket.

  Ha det…
  vännen Josef

 12. Sjörövar Jenny Says:

  …Var inte rädda pojkar, jag är ju här också, med mitt krumsvärd!

  (Vilken känd björntjänst åsyftas?
  Just det; den med ögonlappen i husvagnen med svarta mamban. Kill, pussycat, kille kille.)

  Moses ser onekligen ut att leta efter något citat, det kan ju vara mödosamt nog, när man inte ens kan fråga upphovsmannen som Moses kunde, vid behov. Svar: brinnande buskis!

  Samtidigt är Moses, om man alltså föreställer sig skägget svart, kusligt lik den där tiggaren Al Kvajda som drar ena benet efter sig här i kvarteren. Jag tror att jag tror att det hela som vanligt är ett trick. Det är den världsomspännande besvärjelsen som pågått ända sedan usurpatorerna tog över makten i heliga romerska riket av guds nåde och diverse nationer för att ta över Sverige på grund av dess för ufolandnin lämpliga läge!

  Men skönast är ändå varningsskylten gentemot Synden. Jag minns med ett vått öga en ung man i Göteborg som målade femuddiga kaviarstjärnor på knäckebrödet samt hade voodooljus brinnande i fönstren för att icke endast avvärja synd och skam utan själva den Läsande Polisen. Den upplyste unge mannen sade:
  ”Ser du någon polis härinne?”
  ”Nej.”
  ”Just det!”

 13. Liten Karin Says:

  Herr Boberg synes ha en liknande förkärlek för utsmyckning av sitt budskap som flickbandet Kåmps Råbått (finns att finna på MySpace). Huruvida mottot: ”I would fuck me if I could” är träffande i båda fallen, törs jag inte ens tänka på. Men barn tycker vanligen om färger.

 14. Josef Boberg Says:

  Hejsan Liten Karin,

  Jag gillar VERKLIGEN din utsmyckning av mig med Herr Boberg…

  Ha det…
  vännen Josef

 15. wee1 Says:

  Ah – passive aggressive psychobabble. Typiskt arten, samt läsare av Sökaren.

  SjörövarJenny: Krumsvärdet är välkommet. Kaviar är bristvara här i utlandet, men en vän till mig sålde voodoljus i självägd Mumbojumbo-affär en gång i tiden. Han hävdar att han aldrig haft så roligt varken förr eller senare. Han öppnade shopen på skoj, för att stödja den stora minoritet av gother med självdistans som fanns i vår hemstad. Tanken var att det skulle säljas böcker och lustiga små gör-det-själv voodoo-kit, men ganska snabbt började det dyka upp kunder som tog sakerna på allvar, vilket gjorde att han sålde sin del av butiken till sin kompanjon efter bara ett år. Komiken uppvägde inte tragiken i längden.

  Liten Karin – DN lyckas idag med konststycket att koka ner en undersökning som visar att ingen statistiskt signifikant skillnad verkar finnas bland pojkars och flickors färgpreferenser till nyheten att flickor föredra rosa och andra nyanser av rött för att våra förmödrar skulle ha valt mogna frukter på det viset (bananer, kiwi, ananas, apelsiner och gröna äpplen lär därmed inte ha existerat) och att rodnad betyder frisk hud och män har rödare ansikten. (Jag vet, man baxnar över non sequitur och önsketänkande) trots att de förmödrar taleskvinnan talar om med största sannolikhet inte var vita, och rodnad med största sannolikhet inte syntes på deras hud. Av det resonemanget kan man dra slutsatsen att en människa i färd med att få ett allergiskt anfall måste vara extra attraktiv.

  Den som orkar läsa den fullständiga rapporten ser dessutom att färgpreferens inte kan bevisas utifrån underlaget.

  Faktum är att layouten i fråga är… väldigt typisk. För att uttrycka det diplomatiskt.

 16. Liten Karin Says:

  Hurra!
  Jag är bliven extra attraktiv vid pass snart femtio om jag alltså ligger i ordentlit med gnisslande sandhjul i timglaskurvorna mina som säkert är barnförbjudna i Sverige vid det här laget?

  AH, sicken en njutning att bli fet på rosa skumelefanter.
  Dessa främjar som alla vet logiskt tänkande samt resultatet:
  utväxandet av tio centimeter långa clitorisbananer (en fullkomligt sann historia, du, som min väninna och jag hörde på spårvagnen, du, till en känd Fhankongress där jag sedermera slogs med en MANLIG vän under baren, du, för att överbrygga könsgränserna och liksom närma oss varandra på ett annat, könsbefriat plan; GOLVnivå, förstår du…:

  alltså de röda OCH gröna små bananerne som finns i Afrika och en gång importerades till föräldrahemmet tillsammans med ett oräkneligt antal ytterst rasmedvetna kackerlackor straight from the Quelle in Mocambique av befryndade vänsterfrälsta väsen vilka vandrat länge till fots genom Jämmerdal för att finna den heliga gral i pottan hos Povel Ramel; saliga i åminnelse varde de bådadera och drack direkt ur flaskan som käringen Jenny. Personligen säger jag bara:
  ”Kapten HADDOCK!”
  Kort sagt:
  jag tror mig ha förstått en del av uppsåtet i la raison above och förkunnar härmed ha blivit bara en smula förstämd i basfiolen min, (den i det hudfärgade hyllet som fick mig att tro att en karl bar in en naken död kvinna på pendeltåget innan jag tittade efter ordentligt och SIC-K- sa hjärnan, din brist på logik samt läsglasögon blir din undergång), men så är jag ju så omusikalisk som så många kvinns beroende på vår allmäna brist på matematiskt-logiskt tänkande och den där hindrande afrikanska bananlånga könsdelen som sladdrar när man vill springa fort framåt mot
  SANNINGSdepartementet.

  Fråga Tant Snusk får ni veta Sanningen, ty den ligger närmre sovtjället än man kan tro, ibland. En trosfråga, precis som de flesta i FOSTERlandet, skönt att så många tillvänder sig lite tröstande religion på fritiden och inte bara rotar i fruarna.

  Här i Välsland har en feministisk bibelkommission kommit på att Gud, som ju var kvinna, skulle velat att texten skrivs om helt i enlighet med hennes personliga önskemål.
  Matriarkatet griper om sig, men den som kan skilja äpplen från bananer har vunnit ett helt glas saft.
  Med rom.
  Vi lovar!

 17. Liten Karin Says:

  Moment:
  sedan när rodnar män?
  de menar själva framställningsprocessen av nya, har jag rätt?
  Måste sluta läsa BILDyeitung och gå över till betydligt mer underhållande DN!

 18. Sjörövar Jenny Says:

  Den som hävdar att komiken inte skulle uppväga tragiken har aldrig smakat mitt krumsvärd!

  Kom och köp konserverad gröt, barn, men det ligger något vasst i gröten…
  hHhh: just det, rota med era små fingrar bara.
  KOPP ab, harhar.

  Endast snabbfingrade har tre kvar nach der Reise nach Jerusalem, en blir alltid över, dumdidum…

 19. wee1 Says:

  Jenny, Karin: Filibuster FTW! Förvirring är bästa försvar. Om Diaspora är att befinna sig i Förskingringen, är då Diaspöra att befinna sig i Förvirringen? Har de flygplats och var bokar man resan?

 20. Sjörövar Jenny Says:

  Sök de texter där bokstäver fattas, lägg ihop två och två tills de bildar tydliga mönster och hela kalla ballistiken är ett faktum, eller menar jag givetvis kalhuggna bubblan där madonnan väntar bak snabbköpskassan med en snodd gitarr? Själva Flygplatserna är utplacerade lite här och var, icke endast invigda kan finna dem; ta en rom, bre ut alla tre fingrarna, blunda och hoppa jämfota, fort.
  Det är allt som krävs. Och en tam mås, förstås.
  Men sjung inte falsk country som Jenny, vissa av oss har känsliga öron; vi ler nästan jämt, men vem är Filibuster FTW?
  Är det konkurrenter till sjörövarbandet FC StPauli, månne?
  Är förresten hela Sverige redan totalknäpputknasat eller finns det små grupper av förvildade bokpärmar med innehåll i skogsbryna än, hm? Jag menar, som inte har penisen i ansiktet eller än värre: en banan i pannan för att tillkännagiva sin trupptillhörighet?!
  Kort sagt: kan någon tänka och i så fall vem?
  Här i Välsland har vi övergått till att vårda våra traditioner ömt, so I really got to know…

 21. Liten Karin Says:

  Kort sagt: ”since I can´t change reality, I have changed my perception”.
  Ta tillflykt inåt: ”To the brain!” som det står i Stimpy när Ren letar febrilt i sin älskade KATT.

 22. Liten Karin Says:

  ”Böses mit Bösem vertreiben” och det var ändå Wolfgang Amadeus Goethe. Frågan kvarstår:
  var han riktigt klok han, som inte besatt sin systerhjärna, va? Och isåfall: Är vi säkra på det?

 23. J-h:n Says:

  Liten Karin:

  Kort sagt: kan någon tänka och i så fall vem?

  Många av dem som kan – i alla fall av de aningen yngre – hittas här (exakt vilka får du lista ut själv):

  http://www.apolloprojektet.com/

 24. Liten Karin Says:

  AHA.
  Det är lite svårt att få syn på dem, förstås.
  Jag menar genom det här fuktiga, cigarrunda, utkörbara, penisformade förstoringsglaset. Så de där halvaporna med långa slemspår av torkat blod bakom sig som hottentottar runt därborta på den där steniga halvön med den ensamma, intorkade, gula tallen i topp, ska alltså vara självaste Tänkarna?
  Nej, vänta. De är ju långrandiga. De är håriga ända ner till midjan de inte har.
  Då är de endera rymda gother, för att inte säga (nej,det finns ingen nåd): Rymdens Gother eller rentutav Quinnor med rosa (sick!) naglar som vallas zum Scheren (dras i håret ända bort till den rituella ullskärningen) av den Stora Moderkakans (copyright: blogginnehavaren själv ca. 1988) stränga lärjungerSKOR?
  Pytt.
  Men, män. HoHO…: Där såg jag allt en fnittrande femuddstjärnad mösspojke hotta iväg mot tallskogen på sitt enda träben med en tjock, röd bok i fickan. De finns, de små liven. Hurra.
  Dronter och Läsande Pojkar, tusen gastar i kajutan min, eh: allas vår könsfångenskaps träldoms ruttnande lilla tjäll.
  ”Confusion shall be my epitaph, as I crawl a cracked and broken path, but I fear, tomorrow I´ll be crying” en gammal sjökowhine lik den Jenny just upphäver i sin utkik. Ty egentligen är hon bara ett våplik utan minsta vin (wine; gäsp) i glaset sitt.
  Nu grinar hon illa hela tiden tills alla ombord suckar djupt och säger att hon verkligen egentligen inte alls så särdeles mycket ser ut som Albert Engström, vilket är ren, SKÄR lögn.
  Nu ska vi ta oss en After Slave, hm, eller mena vi kanske snarare en Blodi Mari, pipii!

 25. Lena Karlin Says:

  När jag var i Italien i somras var jag inne i några kyrkor med minst sagt kitschig inredning – elektriska plastglorior och annat fint och vackert. Naturligtvis finns det förevigat. Kanske lägger upp en vacker bild på min facebook vilken dag som helst, när jag har fått bukt med letargin. Annars är min nätfavorit den här: http://www.jesusdressup.com/

 26. Josef Boberg Says:

  Zoot,

  Dina uttryckta meningar: ”Om man kunde ta till vara energin som Josef Boberg använder till sitt …upplysningsarbete?, så skulle energikrisen vara ett minne blott. Bra jobbat!” – slut citat.

  Taaack för den goa backfeeden !

  Ha det… :-)
  vännen Josef

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: