Batman och Robin — hur gay är de egentligen?

robin-what-have-i-done1.jpg

Ja — ibland kan man bara inte låta bli att undra … Här har vi t ex episoden med The Rainbow Batman … (vår hjälte provar just en skär kreation som Robin i ett anfall av färgblindhet väljer att kalla röd)

rainbow-batman.jpg

Eller var sägs om det här excerptet där den dynamiska duon studerar den historiska fucklitteraturen för att få veta mer om ”the great boners of all time” …

boner1.jpg

Fast det är klart — vissa indicier tyder på att Batman är betydligt mera kinky till sin läggning …

geten1.jpg

(Bilderna är hämtade från sajten Superdickery — under rubriken Seduction of the innocent kan man hitta en del fantastiskt smågodis. Och en hel del ganska hårdraget überfreudianska tolkningar av Blixtens sexliv också, för den delen … )

Annonser

12 svar to “Batman och Robin — hur gay är de egentligen?”

 1. jacob Says:

  Götapetter vilken getabock!

 2. wee1 Says:

  Detta kommer mig att tänka på på The Amazing Adventures of Kavalier and Clay av Michael Chabon. En stor del av boken ägnas åt – utöver en förvirrande bihandling som inbegriper Pragues Golem och trettiotalets längtan efter en superhjälte – Chabons kärlek till seriemediet. Den innehåller en massa frivia/triction (vad kallar man trivia man hittar i fiktion och måste kolla upp innan man törs lita på det?) om seriens utveckling i USA – mer specifikt just superhjältarna och långa utläggningar om varför Batman och Robin inte alls var gay, utan hade en surrogat far/son-relation, men hur samtidigt hela superhjältegenren var ganska camp på det hela taget.

  Ibland ska man inte gå tillbaka, för övrigt. Jag och maken läste nyligen om Secret Wars i samlingsvolym som nyss kommit ut och kom båda två fram till samma sak – de var faktiskt inget vidare. Vi hade båda en sån fet SW-obsession i vår ungdom, men med våra kontemporära ögon är de inte alls så fantastiska som vi minns dem. När förordet dessutom avslöjar att hela grejen inte alls var ett stycke inspirerat samarbete mellan tecknare som älskar sina universa, utan en medveten marketing push, beställd av *brr* Mattel som just investerat i Marvel, för att kunna sälja actionfigurer (vilket man egentligen borde kunna räkna ut med anus, men man vill ju tro att kreativitet driver människor åtminstone _nästan_ lika mycket som pengar) så faller liksom den leeway man hade.

  Vissa eden ska man inte försöka återbesöka.

 3. Liten Karin Says:

  Osökt går tanken till Reiser, där domaren säger till den arma geten: ”Ni hetsade upp dem!”

 4. Henrik Says:

  Batman må vara gay, men han kan iallafall känna ånger.

  http://againwiththecomics.blogspot.com/2007/08/batman-by-dostoyevsky.html

 5. zoot Says:

  Diggiloo, diggiley
  alla tror jag är gay…

  Jag känner en bög som är polis, eller om det är en polis som är bög välj själv, så brottsbekämpning och homosexualitet verkar passa bra ihop.

 6. Bastion Styrbiskop Says:

  Jag tycker det är tarvligt jag, att dra upp det här gamla spåret, bara för att få uppmärksamhet på nån sorts bloggtopp.

  ”Bara snusk och förnedring!” som Robert Gustavsson sa på Allsången.

  Nu ska jag lyssna på Bam Carusos återutgivning av ”Jan and Dean meet Batman”….

 7. David Says:

  Wee 1: The Amazing Adventures of Kavalier and Clay är en modern klassiker. Jag köpte på mig en hel bunt Michael Chabon-böcker efter den, men lyckades tyvärr inte komma igenom en enda av dem — möjligen är han a one hit wonder.

  Jo — det kan vara smärtsamt att återse sin barndoms stora kulturupplevelser. Mitt första TV-minne från tidigt sextiotal är dock- eller rättare sagt puppetoon-serien Thunderbirds. Jag var hänförd. Jag ville leva i deras värld. Jag var fyra år gammal. När jag nu återser denna obeskrivligt sega och nästan kusligt sterila puppetoonvärld är det svårt att förstå vari lockelsen låg. De lite äckligt skyltdockerealistiska dockorna har högst ett ansiktsuttryck per skalle och samtalar städse med sin mest plummy BBC-engelska. Inget kan få dem att röra en muskel — snacka om stiff upper lip. Dessutom kan de inte gå. De kan bara röra svagt på huvudena på ett lite lätt parkinsonaktigt sätt medan de framför sin träiga, substanslösa dialog. Om de nån gång måste visas i rörelse så sitter de i något slags futuristiska rullstolar eller golfbilar som rör sig i sloooooow motion genom dockskåpsscenografin. Men — ”Allt görs för sina förtjänster” som Thomas Thorild sa — och fyraåringen var välsignad med förmågan att bara se dem …

  Henrik: Tack för länktips till fantastiskt matnyttig och intressant sajt!

 8. A.R.Yngve Says:

  Vad jag undrar är om de många manusförfattarna till Batman medvetet lade in gay-antydningar, eller helt missade poängen…

  Det finns, mig veterligen, bara ETT fall där det manusförfattaren måste ha varit helt medveten om vad han höll på med:
  http://the-isb.blogspot.com/2005/11/where-they-went-wrong-superman-and.html

 9. Jesper Says:

  Är det rentav tänkbart att tecknarna i vissa fall mycket väl vad de gjorde, att de räknade med att de mer tvetydiga alstren skulle bli stoppade vid något redaktörsbord, men att de fyllde funktionen av säkerhetsventiler i det strikt reglerade arbetet i seriefabriken?

  Men helt klart har den sexuella diskursen förändrats: idag torde det vara otänkbart att skriva en bok som Inger och Lasse Sandbergs ”Lilla Anna och långa farbrorn” där den senare beklagar sig över att ”något sprattlar i min stora ficka” och lilla Anna drar upp… en ål, och därefter diverse andra amfibier. Det är inte utan att sådant ger en obehaglig bismak, vilket inte torde vara dessa hedervärda författares avsikt.

 10. vistet Says:

  Starka indicier är väl när Robin vaknar (i storprickig , rosa pyjamas ) i samma säng som The Caped Crusader : http://content.answers.com/main/content/wp/en/7/77/Batbed.png

 11. Batman och Robin — hur gay är de egentligen II « David Nessle Says:

  […] frågeställning lämnar min uppenbarligen ingen ro. Eller rättare sagt — när jag med några års mellanrum snubblar in på Superdickerys […]

 12. Den dynamiska duon möter The Fab Four — och utreder “Paul is Dead”-ryktet « David Nessle Says:

  […] Batman och Robin — hur gay är de egentligen? (september 2007) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: