Julnumret — nu ute till jul!

stofil-29.jpg

… Det är faktiskt något av ett scoop — traditionellt sett brukar Kapten Stofils decembernummer dimpa ner hos prenumeranterna någon gång kring sjuttonde januari. Men i år hade vi bestämt oss för att faktiskt ha ett utpräglat jultema, så vi var tvungna att plåga fram publikationen på ny rekordtid — själv tecknade jag min serie och gjorde textredigering och layout på lite drygt tre veckor. Sedan kantrade jag och välte i en stor hög — det är därför jag inte har hörts av så mycket på bloggen de senaste veckorna.

Hur som helst — julnumret innehåller Kapten Stofil-äventyret Julpurgatoriet där kaptenen konstaterar att ”midvinternattens köld är hård — men rättvis”, och en fantastiskt inspirerad John Andersson-serie som får mina synapser att börja snurra motsols. Som vanligt bidrar Wanloo, Pirinen, Freddie Wadling och andra trotjänare med kortare alster, och själv skildrar jag proggarens vedermödor som strejkprovokatör i tomtens verkstad.

proggaren-skramnmer-dockor2.jpg

(I Stupidoblocket har vi numret till ära två gästartister — Klas Gustafson skriver om mutpengar i Frukostklubben och Anders Lundgren skildrar Tarzans status som israelisk folkhjälte i Apornas son i det heliga landet.)

12 svar to “Julnumret — nu ute till jul!”

 1. Martin R Says:

  I can hardly wait! Stupidoblocket är också helt underbart.

 2. Staffan@Staffars Says:

  Trevligt att se att den svenska serietraditionen av mycket säljbara ting som levereras så sent som möjligt innan jul uppvidhålls av Stofilerna speciellt som till och med Arne Anka sviker traditionen och får ut albumet i nästan hiskelig god tid detta år.

 3. Gustaf G Says:

  Postverket har som vanligt fallerat och inte lyckats leverera innan jul, men jag ser fram emot en högtidsstund i mellandagarna.

 4. Svensson Says:

  Var trots allt glad att du jobbar i ”hemindustrin”; hos de stora förlagen lär man få rita sina julserier mitt i sommaren…

 5. Charlotte Says:

  Vi har inte heller fått vårt nummer, snyft…men som Gustaf säger, mer kul i mellandagarna då alltså…

 6. jacob Says:

  … min brevbärare gick också vilse, men det blir fint i mellandagarna! Kakor och serier och röd saft! :D GOD JUL!!! :D

 7. Lina Says:

  Jag fick av någon anledning två nummer och en förolämpande lapp om att jag inte förnyat min prenumeration! Jag vet bestämt att jag minsann gjorde det på bokmässan i år.

 8. David Says:

  Trots våra ansträngningar kom numret alltså inte ut till prenumeranterna innan jul — lite beskt, men inte helt oväntat.

  Lina: Hur vi lyckades stoppa i två nummer i ditt kuvert begriper jag inte — däremot har du uppenbarligen fått fel lapp, för din prenumeration löper väl ut iochmed det nya numret, i fall du fick dubbelnumret som kom vid mässan som första i din svit.

 9. jacob Says:

  … men så kom tidningen! :-) och tackar, det vart ju helvass!

 10. civing Says:

  David: Errare humanum est, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, och för min del har distributionen alltid fungerat klanderfritt. Lina kanske menar att hon fick två nummer i två kuvert, men som distributör kan man förstås aldrig veta om samma namn på samma adress är samma person eller inte. Själv har jag haft en namne såväl på en arbetsplats som i en svale, vilket gav upphov till allehanda förvecklingar.

  Så Stålmannen är invandrare, ”Jag är själv här”, vad är det för slags svenska man lär ut på SFI nuförtiden?

 11. Sjörövar Jenny Says:

  Varför tidningen utkommit i Ytlandet eller snarare de yttre koloniernas övre öar som dessa förblir ett stort mysterium, men vi ska här be att få tacka så hjärtligt för denna enastående kraftakt tillika distributionstekniska saltomortale mitt i julhetsen.
  Kanske var det ett misstag och detta nummer skulle egentligen gått ut till Lina?
  Isåfall ska det genast återbördas vederbörligen, dock förefinnes allaredan hundöron på vissa sidor för att inte säga rätt rått :
  många!
  Möjligen är svensk post numera så hiskeligt internationell att den först fördelar fördelarna till övre Österreich utan hänsyn till inneboende svenskars rätter som gröt i morgongrått?
  I alla fall står glädjen högt i tak här (ca. 3,40m):
  tak, tak!
  endera dan för det till att vi skriver oansträngt, men dit är vägen båd lång og krogig.

 12. Lina Says:

  Det är precis som civing tror, jag fick två kuvert, så jag har nog haft två prenumerationer samtidigt. Det är förmodligen problemet och orsaken till förvirringen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: