Dessa suspekta konstskolor …

artcolonyperverts

Det har stormat en del kring Konstfack på senaste tiden — vissa har ifrågasatt det konstruktiva i att ”utmana gränser” och ”skapa reaktioner” fullt så nitiskt som skolans elever har gjort.

Inget  verkar vara heligt längre — och det räcker tydligen inte  med att leka hötorg i konstens högborg  för att få fart på åskådarna.

easelorgy

Men ingen kan påstå att det har saknats varnande röster angående det Sodom och Gomorrah  (sodomi och gonorre?) som frodas och florerar i hägn av konstens höga kall — redan på sextiotalet fanns det siare  som skönjde tendenser och tecken i tiden och inte skyggade för att skildra dem i skönlitterär form …

girlartist

lsd-lusters

6 svar to “Dessa suspekta konstskolor …”

 1. Urban Says:

  Var i hela Hälsingland hittar du allt?!

  U.J.

 2. David Says:

  Urban: Jag surfar vilse på de sju cybernetiska haven och hittar skattgömmor på avsides belägna polynesiska öar …

 3. Martin R Says:

  Vad gulligt, målarna har gett de där kvinnorna bröst som är formade som 50-talsbehåar även när de inte är inkapslade i sådana plagg.

 4. David Says:

  Martin: Ja — den där osynliga BH:n hindrar även brösten från att lyda gravitationens lagar när den Lustfyllda LSD-tjejen intar ryggläge på det understa omslaget …

 5. Martin R Says:

  ”Reckless desire ruled their shame cult” är en bra öppningsfras på en konversation. Vinst varje gång lixom.

  För övrigt fick jag Kapt. Stof. i brevlådan här om dagen. Jag har ännu bara bläddrat lite i den, men jag hann se att du har gjort underverk med Freud. ”Du ska så fan heller” säger Super-Ego till hårige Id. Haha!

 6. Ahrvid Says:

  En del av sf-författarna brukade skriva sådana där softpornböcker. Robert Silverberg lär ha skrivit drösvis, t ex. Hugo Gernsback var f ö en ledande soft-pornograf. Hans tidskrift sexology var nog mer framgångsrik än något annat han startade (förutom Amazing, möjligen).

  –Ahrvid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: