Kapten Stofil 35-36

utskick

Vårt fantastiska tryckeri — Svärd och Söner i Falköping —  har lyckats trycka och  leverera nya dubbelnumret av Kapten Stofil i rekordfart. Lämpligt nog är John Anderssons omslag något slags surrealistisk parafras på gamla Rekordmagasinet. Tidningen anlöpte Göteborg i morse och jag och Jocke har ägnat dagen åt att baxa lådor och stoppa trycksvärtedoftande, färska exemplar i kuvert.

Ur innehållet: Kapten Stofil drabbar samman med Magnus Huss misslyckade ättling Gummo Huss i Vildhussen 2.0 — ett episkt upplagt äventyr i Jämtlandsmiljö. Den maskerade proggaren råkar få sina händer kapade och ersatta med ett par sinistert sinnade extremiteter i min serie Högermannens händer. I John Anderssons drömlogiska Electric City blir Lars Hillersberg musiker under John Foxx överinseende — innan det visar sig att han har Hitlerkvisslor på skinkorna (det är lite svårt att förklara — serien måste sannolikt läsas …)

Någon som kallar sig Maximilien Robespierre (ett namn som jag för min personliga tror är falskt) Stofildebuterar med serien Christer Falkenströms rymdodyssé. Flerfaldiga urhundenvinnaren Joakim Pirinen bidrar med en tolvsidig tecknarskola. Camilla Forsman fortsätter skildra Jarls dysfunktionella äktenskap, Herr Hööks etikettskola bibringar hyfs, Wanloo bjuder på ett par Videokvällar och Henrik Lange  berättar om Stackars unge herr Skywwalker.

I Stupidoblocket redogör Martin för den svenska Varietén i allmänhet och komikerparet Pilsner i synnerhet — bland annat intervjuar han Pilsnermedlemmarna själva. Jag skriver lite om andra världskrigets reklam och vardagsliv i Läkerol i fält, det är luftvärn för halsen! (titeln på artikeln kommer från reklamfilmen som ni kan se här ovan). Martin reflekterar även kring schlagerskapandets betingelser och ett antal klassiska örhängens tillkomst i En schlager föds och recenserar en fet music hall-box i Plattguiden.

Igår utlovade jag ju mer information om Kapten Stofils sinnessvaga mässberjudanden, och eftersom jag börjar bli en smula mör tror jag att jag nöjer mig med att lite oambitiöst  återge vår prislista rätt upp och ner:

prislista

Annons

10 svar to “Kapten Stofil 35-36”

 1. Jesper Says:

  Kul! Har själv inte besökt bokmässan sedan -95 men nu skall det bli av! Jag tecknade en prenumeration på Filter och fick två biljetter på köpet och de måste ju utnyttjas!

 2. Dvärghundspossen Says:

  Finns det NÅN serie av John Andersson som går att förklara utan att man har läst den? ;-)

 3. Svensson Says:

  Tar ni kort? Har folk typ ”45 kronor” i plånboken numera, det verkar mycket begärt…

 4. Loka Says:

  Tack för ett fint nummer, ni överträffar er själva!

 5. Fredrik T Says:

  Var också mycket belåten med senaste försändelsen. Jag hoppas att slutet på ”Högermannens händer” endast skall ses som en klipphängare inför nästa nummer?

 6. David Says:

  Dvärghundspossen: Tvivelaktigt …

  Svensson: ”Tar ni kort?” ”Nej — herrn kanske skulle vända sig till en fotografiatelier i stället …”

  Loka: Tack för dessa värmande ord!

  Fredrik T: Det finns en del s k ”planteringar” i serien som i någon mån indikerar var och när fortsättningen kommer att utspela sig. Mer än så säger jag inte, i hopp om att piska upp förtätade förväntningar …

 7. Svensson Says:

  Fotoateljé, good one…

  Jag ska själv iväg och sälja egna böcker på en ”mässa” snart, sf-conen Imagicon, och jag funderar vad jag ska sätta för priser. Därför min fråga. Nåväl, det ger sig. Folk får STJÄLA böckerna om de så vill, det är ju så kultigt, författare som Dick, Jünger och Bukowski hör till sådana som ofta stjäls…

 8. Robert Huselius Says:

  När vi var hos fotograf och plåtade min då späda dotter, hade de ett jäkla sjå då vi skulle betala (kontant). Växelkassan var inlåst i ett kassaskåp, som de var tvungna att leta upp nyckeln till, och hur det var. Jag har nu i sex års tid grämt mig över att jag inte i detta ögonblick ställde den självklara frågan: ”Tar ni inte kort?”

  Ska även passa på tillfället att sent omsider träda ut ur Robespierre-garderoben. Att pseudonymen kom i tryck beror på min egen slapphet.

 9. bark Says:

  Mycket trevligt och välmatat nummer.

  När jag läste om Pilsner kom jag att tänka på Lasse O’-uppsättningen ”Cabaret Blå Tummen”, ett ämne som verkligen borde få sin beskräda särskådning.

 10. Anna Norman Says:

  Välmatat var ordet sa Bull, Mitt första nr som prenumerant, Jag är så nöjd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: