Mina nya Strövtåg bland kommunismens ruiner rycker allt närmare ….

Nya_Proggresan

Mitt trumpetande i ett tidigare inlägg om att  biljetterna till den nya Rigaresan förväntades ta slut på rekordtid visade sig vara något … öh … överilat. Sist sålde resan slut tämligen snabbt, men det berodde sannolikt till stor del på att vi annonserade friskt i ett DN som inte ska uttydas David Nessle.

Men trots brist på draghjälp från morgondrakar är vi i alla fall skrapat ihop ett ressällskap på dryga dussinet så här långt. I detta sällskap ingår såväl jag — som bidrar med en ständigt pågående yttre monolog — som min medciceron Ola Olsson som besitter betydligt mer djupgående kunskaper i regionens kultur och historia. Man kan betrakta oss lite grann som ett komikerpar — typ Abbott och Costello — som kompletterar varandra för att skapa en stereo-fånig upplevelse.

(Olas kunnighet upphör inte att förvåna mig. Under förra resan pekade någon t ex på en inte alltför iögonfallande havregrynsgrå, sensovjetisk byggnad och undrade vad det var för något. O Olsson höll låda i  flera minuter om byggnadens öden och äventyr före, under och efter den sjungande revolutionen.)

Så anslut er till vårt smutsiga dussin! Än finns säten i bussen! Kom på sätesbjudning i det balla Baltikum! Den sista meningen tänker jag trycka upp på en bumpersticker. Nej förresten — det tänker jag inte. Vid närmare eftertanke känns det som om den här reklamsnutten har spårat ur en smula. Jag försöker igen.

Så anslut er till vårt högst hygieniska dussin! Än finns plats i bussen. (Okej — nu gick det. Någotsänär …)

Och för att just DU, kära läsare, ska hinna anmäla dig har Herodotos resor utsträckt anmälningstiden till 15 mars. Och hela resekostnaden behöver inte vara inbetald förrän den 25 mars.

Här nedan finner ni lite mera info i koncentrerad form:

Tid: 3 – 7 april 2013

Pris:

Den billiga varianten (Proletärpaketet) kostar 4650 kronor. Det vi har sparat in på är främst inkvarteringen, som är lite enklare än i

Den lite mer påkostade varianten (Koryfépaketet) som kostar 5950 kronor.

Anmäler er — och läser mer — gör ni med fördel på HERODOTOS HEMSIDA.

(Min förra text om evenemanget återfinner ni HÄR)

4 svar to “Mina nya Strövtåg bland kommunismens ruiner rycker allt närmare ….”

 1. Hyperbore Says:

  Ska man göra en kulturell resa i österled måste man passa på och peka ut Glas-Kalles grav på Mansören!

  • David Says:

   Jag erkänner att jag inte hade en aning om Glas-Kalles existens förrän jag läste din kommentar. Men en googling ledde som så ofta raka spåret till Wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/Lindalssundet

   Jag gillar också att Glas-Kalle ”vid tre tillfällen omkring sekelskiftet” vann ”Oscar II:s jubileumspokal” …

   Och vår expedition kommer ju att passera genom Stockholms Skärgård, så det är ju inte helt uteslutet att vi siktar GK:s sista viloläger tre fingrar babord …

 2. kris08 Says:

  Deras kära grannar tycks ha en oroande nostalgisk syn på ruinerna…

  http://www.kniivila.net/2013/folket-vill-ha-sovjet-tillbaka/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: