Det femhundrafemtonde inlägget — vari vår hjälte, trots upprepade löften om motsatsen, envisas med att fortsätta göra reklam för kommande begivenheter …

Ja … alltså … jag förstår inte riktigt varför jag skulle lova mina läsare en kliniskt reklamfri blogg just nu, denna månad när jag håller flera föredrag, kommer ut med en bok och ligger i startgroparna för en ny Lettlandsresa. Inte helt genomtänkt, får man nog säga att det var.

Ta till exempel morgondagen — skulle jag inte få tala om för mina läsare att jag håller föredrag på  ABF:s författarfrukost 10.00 – 11.30 i ABF-huset på Järntorget? Och presenterar min nya bok Den maskerade proggarens oändliga jamsession? Det vore ju faktiskt direkt absurt.

Och skulle jag då alltså även vara förhindrad att tala om att mer information om evenemanget återfinns HÄR — inklusive uppgifter om hur man köper biljett, vilket alltså erfodras för att se mig visa bildspel och orena … jag menar förmodligen orera?

Stockholmare som var på Serieteket för ett par veckor sedan behöver hur som helst inte springa benen av sig — föredraget kommer med stor sannolikhet förete rätt starka likheter med det som jag höll den 3 mars.

482081_10151486934567856_614954206_n

Två grävlingar som just krupit fram under varsin gråsten och kisar mot vårljuset — jag och Jocke Lindengren på Öckerö bibliotek igår, torsdag, i färd med att hänga något som möjligen är en utställning. Jag vet inte riktigt.

Mitt självpålagda reklamförbud innebär förstås även att jag inte törs andas ett ord om någon utställning på Öckerö Bibliotek.

Eller, okej då jag kan andas tre ord — den handlar om Kapten Stofil. Äsch. Det var ju fem ord.

Men jag tänker inte tala om vilka som deltar eller hur länge den pågår.  Eller det kanske är okej om jag skriver SPOILER ALERT … eller PROMOTION ALERT innan … Alltså:

PROMOTION ALERT! PROMOTION ALERT! I morgon klockan elva öppnar vernissagen på Öckerö bibliotek. Den fortgår sedan till klockan två och såväl Jocke som Lädernuckan och Stofilpojken kommer att vara på plats. Ni kan läsa mer HÄR på Norra skärgårdens egen hemsida — eller hur man nu ska säga.

Dessutom blir det föredrag om Hönökakans historia och avtäckande av en utställning där det visas original av Jocke, John Andersson, Joakim Pirinen, Johan Wanloo och andra serietecknare vars förnamn börjar på Jo: Jormila Forsman, Jor-EL Ahlgren och Jovisst Nessle.

Som de mer alerta läsarna noterar kolliderar evenemanget rätt eftertryckligt med mitt åtagande på ABF, så jag kommer sannolikt inte att delta förutom i originalform. Dessutom drog jag något slags strå till stacken igår, när jag och Jocke var ute på Öckerö och hängde hela härligheten (se bildbevis ovan). SLUT PÅ PROMOTION ALERT

Okej. Mitt reklamfria initiativ får betraktas som en total flopp. Jag tröstar mig med att det faktum att jag hemlighåller händelser som de ovanstående tills de i princip redan har inträffat i alla fall innebär att jag är en väldigt usel sell-out …

Annonser

8 svar to “Det femhundrafemtonde inlägget — vari vår hjälte, trots upprepade löften om motsatsen, envisas med att fortsätta göra reklam för kommande begivenheter …”

 1. Civilingenjör P Johansson Says:

  Jag konstaterar med gillande att Lindengren är försedd med såväl hängslen som livrem, vilket ger ett vederhäftigt intryck. Jag utgår från att Nessle är lika välförsedd, ehuru mer diskret.

  • David Says:

   Jag är ledsen att göra dig besviken men på den här bilden bär jag en enda livrem av papp, som dessutom är på väg att gå av. Tydligare torde inte skillnaden mellan mig och Jocke kunna beskrivas …

 2. Spiring Says:

  …men när släpps den nya boken då? Varken på Bokus eller Adlibris går den att beställa, fast båda har mars som releasedatum (Bokus till och med den första i nämnda månad).

  • David Says:

   Boken har fastnat i ett produktionstekniskt limbo, dessvärre — eventuellt rentav i bokproduktionsinfernots elfte krets. Men jag lovar att informera om hur det går. Watch this space.

   • Spiring Says:

    Är det Postmodernisten som kuttat upp det narrativa flödet igen?!

   • David Says:

    Nja … snarare de packade danskarna på Niels Bohrs institut — albumet befinner sig i Schrödingers kattlåda, det finns och det finns inte. Det vill säga, det finns men har eventuellt defekter som gör att det måste tryckas om …

 3. Gustaf G Says:

  Typiskt att du förlägger båda dessa arrangemang till samma dag. Då får vi alltså inte träffa dig trots att vi bestämt oss för att göra en expedition till Öckerö, vilket bland annat innefattar en timmes resa – enkel väg! – i kollektivtrafiken med ett spädbarn under armen. Nåväl, man får hoppas på fler chanser framöver. Det behöver ju inte vara en offentlig tillställning, vi skulle kunna ses s a s privat också…

  • David Says:

   Ber om ursäkt för dessa olägenheter — men särskilt typiskt kan jag inte tycka att det är, med tanke på hur stor del av året som min tid är helt ointecknad. Jag känner mig snarast som en man som träffas av blixten och en tunguskameteor samtidigt när sånt här händer …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: