Huvudnyheterna 7 — Evolutionen är en norrländsk bilmekaniker

… och Paranoian är en dålig fysikmagister.

108_9199-2

Vanlig radiokaka, utan foliehatt

Laddar ner gör ni genom att högerklicka och spara HÄR.

Vad är receptet på foliehattskaka? Är många själsjukdomar i grunden vettiga impulser som gått över styr? Vem var den förste internetparanoikern? Är Strindberg den svenska elparanoians fader? Uppstod mänskligheten genom att aliens hade Van Däniken-tidelag med älgar i trakten av Tanum? En bokhandel flera boklådor? Verkligen? VERKLIGEN? Kan djur vara vidskepliga? Ägnar sig Pavlovs hund åt magiskt tänkande? Varför pratar vi babyspråk med djur och kärlekspartners? Beror det på att evolutionen är en norrländsk bilmekaniker som använder de delar som redan ligger och skrotar i verkstan — som t ex bindningen mellan barn och förälder? Vill vi verkligen se avsnitt av dr House som utspelar sig på bronsåldern?

Thore_Skogman_and_Anita_Lindblom_1963Anita Lindblom många år innan hennes piano gick sönder. Obs! Mannen på bilden arbetar inte på en fransk flyttfirma

Detta och mycket annat hinner vi avhandla (om det är ordet jag söker efter) i veckans drygt entimmeslånga avsnitt av Huvudnyheterna.

Mer — och korrektare — information om Födelsedagsproblemet finner den hugande i den här gamla bloggposten.

Ignaz_Semmelweis_1863_last_image-1

Ignaz Semmelweis! Ignaz! Ska det vara så svårt att begripa?

Rättelser: VARFÖR, O, VARFÖR envisas David att gång på gång — med stort eftertryck — säga Ernst Semmelweis i stället för Ignaz Semmelweis, som handhygienpionjären egentligen heter?Är det månne den gamla Hasse Alfredson-boken Ernst Semmelmans minnen som spökar? Plågsamt är det under alla omständigheter att höra, åtminstone om man — som jag — heter David Nessle.

Annonser

5 svar to “Huvudnyheterna 7 — Evolutionen är en norrländsk bilmekaniker”

 1. Martin Rundkvist Says:

  David, det kommer som en överraskning för mig att du egentligen heter Ignaz Nessle.

 2. Annika Says:

  Jag inte bara lyssnar på er podcast utan gillar den också, men det dåliga ljudet gör den väldigt svårlyssnad. Det är visserligen mysigt och trevligt att sitta i ett rum och dricka te, men det blir också burkigt och volymen varierar rejält.
  Jag tror att de flesta podcastar brukar spelas in i slutna mindre utrymmen, t ex sitter Stickpodden i en garderob och jag tror att ”c/o Hanna och Amanda” brukar spela in i en bil.

  • David Says:

   Det gläder mig att du uppskattar oss — och du har nog definitivt en poäng i att ljudet kunde förbättras. När vi började spela in tänkte jag att det var bättre att vi förde avspända samtal än att vi obsessade över mikrofonplacering — men det idealiska är ju om man lyckas med bådadera. Jag lovar att vi ska laborera lite med inspelningsmiljö och mickplacering och se om vi inte kan hitta något slags för alla behaglig kompromiss …

 3. Marielle Hasselblad Says:

  Angående diskussionen Födelsedagsproblemet! Det finns en intressant fenomen som heter Mandela effect, där folk tycker att de minns kollektiva minnen på ett sätt som inte visat sig stämma i verkliga livet. ;D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: