Kärlekskranka kraniers kavalkad

Photo 2014-09-09 00 03 10

Hovmästaren! En miniatyriserad man har drunknat i min drink! Dessutom gillar jag inte riktigt hur den där kraniekillen i kostymen kollar in mig … vad är det här för ett ställe egentligen?

Dryckesbrodern är sannolikt ett av alla dessa kärlekskranka kranier som det tidiga femtiotalets skräckserietecknare var så omåttligt förtjusta i. Han står gissningsvis just och finslipar sin raggreplik.

Photo 2014-09-09 02 00 59

För craniums just want to have fun! Ständigt vill  de släta av de levande med sina skelettnyllen.

Photo 2014-09-09 02 03 41

De är inte främmande för en liten Ménage à trois i gravens djup …

Photo 2014-09-09 00 05 59

… eller för mera avancerade aktiviteter …

Photo 2014-09-09 00 06 57

Men de flesta är trots ärbara kadaver som vill göra det rätta. (Min enda fråga: har inte döden redan skilt er åt?) Giftemål med hädangångna är förstås vardagsmat i de tidiga skräckseriernas universum — killen i bakgrunden kämpar för att undertrycka en gäspning.

Photo 2014-09-09 00 04 03

Titeln på den här tidningen förbryllar mig en aning — om det nu inte är så att det rör sig om en romansserietidning som riktar sig till just amorösa dödskallar. Annars är jag förtjust i hur killen visar sig vara en kranie-cabriolet som kan skala av sig ansiktet som en kapuschong … ett partytrick som inte verkar fungera på hans date för kvällen.

IMG_2286.JPG

Men är det något kraniekillarna inte gillar så är det när människor med mjukvävnad i ansiktet hånglar med varandra. Ta till exempel Harry här, som av obekant anledning har med sig hackan han mördades med i graven. Han uppskattar verkligen inte att gärningsmänniskorna står och vänslas framför hans sista viloläger.

Men man måste ändå beundra Harrys änka för hennes självbehärskning: ”Wait … Harry’s come back from the dead.”

2 svar to “Kärlekskranka kraniers kavalkad”

 1. Jonas Says:

  Fanns det ondskefulla ryska skallar på femtiotalet? På fyrtiotalet kunde man stöta på Herr Skull och hans illvilliga gäng http://digitalcomicmuseum.com/preview/index.php?did=19066&page=1

  • David Says:

   Jag kastade en hastig blick på bilden du länkade till och drog slutsatsen att den visade Captain America och Bucky som fajtades med nazi-kraniet Red Skull …

   Men inget kunde vara längre från sanningen! På din bild ser man ju Captain Battle och Hale som pucklar på ett konkurrerande kraniesällskap som heter The Nazi Skull-Men …

   Lång näsa på mig. Fast man har ju en vag känsla av att om Stålmannen framgångsrikt kan stämma alla konkurrerande superhjältar som bär slängkappa så borde Kirby och Simon rimligen kunna göra vissa anspråk på hjärntrusten bakom Captain Battle — eller vice versa, jag vet inte vem av dem som var först ut.

   Och namnet till trots är ju Red Skull nationalsocialist — ”Brown Skull” lät kanske för tautoligiskt i upphovsmännens öron. Jag kan inte på rak arm erinra mig några kommunistkranier — i asien representeras den röda faran ofta av något slags apor med huggtänder, men de har såvitt jag kan minnas alltid mjukvävnad i ansiktet …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: